luni, 13 septembrie 2010

Drumul bicicletei in afara orasului

Dupa cum bine stiti Drumul bicicletei a inceput ca o manifestare in cartierul Drumul Taberei. De curand ne-am gandit ca trebuie sa ajunga si prin alte cartiere, asa ca joia trecuta am trecuta granita in cartierul vecin, Militari.

La Palatul Mogosoaia
Mergand pe aceasi idee, ne-am gandit ca biciclistii din aceste cartiere vor sa iasa la sfarsitul saptamanii din oras. Binenteles ca vor sa iasa la o plimbare pe biciclete, asa ca am initiat o prima astfel de plimbare. Sambata in jurul orei 9 dimineata, ne-am strans patru oameni la Politehnica, si urmand sfatul lui Ovidiu, am iesit prin Crangasi, peste podul Grant, direct in Calea Grivitei. Am tinut inainte pana la Parcul Bazilescu din Bucurestii Noi, unde speram sa ne mai intalnim si cu alte persoane dornice de plimbare. Negasind pe nimeni am pornit mai departe catre Mogosoaia. Aici am trecut printr-un parculet foarte frumos amenajat, si am urmat-o pe Laura pe o poteca ce ne-a scos in spatele Palatului Mogosoaia unde ne-am intalnit si cu Marian. Dupa ce ne-am odihnit un pic, si am facut cateva poze, am urmat initiativa lui Marian, care ne-a condus pe drumuri neumblate intre Mogosoaia si Buftea.

Drumul a treversat campuri, a mers pe marginea lacurilor, unde am putut admira stoluri de rate ce probabil se pregateau de plecare. Intr-un final am ajuns in localitatea Buftea, unde ne-am indreaptat catre Domeniul Stirbei. Ajunsi la poarta domeniul am dat peste un agent de paza care ne-a informat ca domeniul este proprietate privata si nu poate fi vizitat intrucat este rezervat pentru trei nunti.

Pe pista de biciclete din Buftea
Bosumflati am decis sa cautam un loc de popas, si am pornit prin stanga domeniul unde am avut surpriza sa intalnim o pista de biciclete marcata pe carosabil la marginea bordurii.

E adevarat ca pista mergea pe carosabil pe o bucata destul de scurta, in rest fiind trasata pe trotuar. Cu toate acestea a fost o surpriza foarte placuta.

Astfel am gasit un tapsan cu iarba verde chiar pe marginea lacului, unde ne-am oprit sa mancam ceva, sa stam de vorba, sa schimbam impresii si opinii despre lumea ciclista si nu numai. Tot aici am avut ocazia sa vedem alte pasari specifice deltei.

Am pornit in cautarea studiourile de film Buftea. Eu ma asteptam sa gasesc studiorile de film "de stat". In locul lor am dat peste studiourile "Media-Pro", unde din nou am dat peste un agent de paza, care de aceasta data ne-a spus ca trebuie facuta cerere in avans, si dupa aprobare se pot vizita studiourile.

Asa ca daca nu am avut noroc cu vizitarea obiectivelor din Buftea, am decis sa pornim din nou la plimbare pe biciclete, ca doar asta era obiectivul principal. Am iesit din Buftea si in satul Samurcasi am facut stanga pe un drum ce era in curs de amenajare. Drumul pietruit ocolea Padurea Raioasa si iesea in DN7 in apropiere de Hanul Vlasiei, unde ne-am oprit sa facem un nou popas.

Drumul bicicletei se indreapta spre Bucuresti
In total au fost ~70 Km. de pedalare usoara pe asfalt, pamant si pietris in jurul Bucuresti. Ne-am bucurat de o zi de toamna superba, soarele stralucind toata ziua. Singurul care ne-am mai dat de furca fiind vantul.

Asteptam sugestii pentru alte trasee in jurul Bucurestiului, si nu ca joi ne vedem din nou la Drumul bicicletei intr-un cartier din Bucuresti.

2 comentarii:

Clubul Biciclistilor spunea...

nu pot sa ajung la intalnirea din seara asta. ramane poate pe data viitoare

Unknown spunea...

Te asteptam la urmatoare editie, joia viitoare.

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList