sâmbătă, 9 octombrie 2010

Drumul bicicletei 10 (Turul cartierelor)

Un grup de biciclişti entuziaşti se adună săptămînal în Bucureşti, pentru a explora împreună cartierele. De la o ediţie la alta a Drumului bicicletei, li se alătură şi alţi aventurieri pe două roţi
 Asa isi incepea George articolul scris pe bicla.ro saptamana trecuta despre Drumul bicicletei.

In urma cu doua luni, pe data de 5 august, avea loc prima editie a Drumului bicicletei. Atunci s-au adunat 6 biciclisti din cartierul Drumul Taberei, si s-au plimbat impreuna prin cartier. Trebuie mentionat faptul ca la momentul respectiv cei sase nu se cunosteau, intalnindu-se in urma unei initiative pe pagina de facebook a cartierului. Intre timp, ceea ce a inceput ca o plimbare prin cartier a evoluat, iar saptamana aceasta am ajuns la a X-a editie. Pagina noastra de facebook are ~ 180 de fani, si la ultimele editii au fost prezenti 25-30 de biciclisti.

Gabriel GMC, unul dintre participantii la aceasta editie aniversara a scris pe blogul sau:
Uite cum, vrând nevrând, un eveniment mic şi insignifiant, plecat într-o joacă, a ajuns la o ediţie aniversară: 10.
Pentru că am fost doar la ultimele trei ediţii (...spre ruşinea mea...!), numărul acesta reprezintă şi nota pentru cum a fost organizat, promovat şi folosit acest eveniment. Aici nota nu aparţine doar lui Radu (tartorele şef din câte am înţeles eu. sper să nu îi spuneţi că mă supăr pe voi!), cât tuturor participanţilor, care de la o ediţie la alta, au făcut ca acesta(drumul adică...) să devină mai mare, mai lung şi cumva, mai atractiv.
Pe la 18.20 plec din zona Viitorului-Lizeanu pentru întâlnirea cu băieţii de la Favorit. Mă gândeam să nu alerg prea tare prin aglomeraţie, dar nici să nu merg prea încet, sau să ajung transpirat, mai ales că era cam răcoare. 
La Favorit, am ajuns la 18.55... Acolo, doar patru biciclete cu trei cunoscuţi printre care şi Compozoitoru'. În maxim 20 de minute, eram aproape 25 de biciclete. Printre ele şi cunoscuţi: Adrian, Tăunele, Dan Rugină, Dan Creţu, Ovidiu, Bogdan, Alex, Ionuţ, Cristi şi alţii.
Pintre necunoscuţi, cei care au ajuns acolo, aflaseră de acest eveniment, ba de pe pagina dee pe FB, ba de la câte un prieten. Foarte frumos din partea prietenilor lor!
Înainte de plecare, aflăm că Radu (tocmai el!), a avut un accident în trafic. Fără urmări grave, dar cu multă bătaie de cap... Păcat! A pierdut o ediţie superbă...
La 18.45 plecăm. Am numărat 28 de biciclete. Traseul cunoscut de toţi, sau aproape toţi. Dar pe net, pe bikemap.net. Din ce ne mai aduceam aminte, trebuia să mergem prin cam toate cartierele pe care le colindasem în ediţiile precedente.
Am plecat pe Drumul Taberei spre Răzoare, dreapta pe Panduri până la Pieptănari.
Acolo, Poliţia Română la post, vrea să ne arate că îşi face datoria şi opreşte fruntea plutonului: Tăunele, Dan Bradu şi Ionuţ. Noi ceilalţi, îi ocolim cu scopul de a nu cădea în capul lor şi astfel să dăm poliţistului motive de întârziere a grupului. Ne întâlnim cu cel de al 29-lea membru al grupului, în spatele super-magazinului, ne întâlnim cu cei opriţi de poliţişti, apoi plecăm pe drumul nostru. 
Continuăm pedalatul până la Big, apoi stânga pe Mihai Bravu până la Dristor unde facem dreapta spre IOR, apoi stânga pe   Muncii până la Delfinului.
La intersecţia Mihai Bravu cu Vitan un incident: grupul ajunge la semafor pe culoarea roşie, iar când apare verde, plecăm. Împreună cu noi, pleacă în trombă şi un taximetrist, cu intenţia clară de  a trece repede şi în forţaj. Pe trecerea de pietoni, împreună cu noi trecea o duduie şi un biciclist. Taximetristul scăpat de la semafor, uită că trebuie să dea prioritate pe zebră şi efectiv se repede să treacă. La mijlocul zebrei îl prinde pe biciclistul nostru. Dacă se opintea un pic  mai tare în acceleraţie, sigur îl trântea pe biciclist. S-a oprit la 10 centimetri de cadru, cu pedala sub masca din faţă. Acum, taximetristul tare în gură:
- Băi ce ... 
Prrintre  băieţi, rumoare. Tot grupul se opreşte în intersecţie, iar taximetristul o lasă mai moale când unul se răsteşte la el:
- ... taci că era să dai şi peste fata aia de lângă biciclist!
De la Delfinului, ar fi trebuit să mergem pe Pantelimon, dar am vrut să le arăt o variantă-scurtătură şi astfel am mers pe lângă Complexul Delfinului prin stânga până la cap, apoi stânga spre biserica Capra. La şine dreapta pe off-road vreo 200 de metri. Traversăm, mergem prin fatâţa Gării de Est, apoi freapta pe Ziduri Moşi  şi stânga spre Cimitirul Reînvierea. Dreapta spre Tei, dreapta pe Barbu Văcărescu, Floreasca, Primăverii şi ajungem în Herăstrău. 
Acolo,la ora 21.35, la o mică oprire de apă şi o răsuflare, stabilim ce facem. Nu mai mergem la locul de plecare, pentru că 'la Baba' ar fi fost închis, aşa că ne vom opri la Lujerului la o terasă pentru un ceai, vin cald, cafea şi socializare.
Urmează Arcul de Triumf, Podul Grant, Crângaşi şi ajungem la Lujerului pe la 21.50. 
Ne apucăm de bîrfe... timpul trece... noi transpiraţi... aşa că pe la 23.15 plecăm de la Lujerului, fiecare spre căşile lor.
Am ajuns acasă exact la 00.25, după şase ore de laa plecare.
Totalul traseului a fost pe la 45 de kilometri pentru mine. Noroc cu Cristi Soare că avea computer...:)Timpul de pedalare, în jur de 2 ore şi 30 de minute. Timpul  a ţinut cu noi, iar biclele au fost nişte bijuterii: nu am avut pene! 
Traseul a avut şi zone de offroad (până în Gara de Est) şi drum în construcţie (Primăveriii, Eliade) şi drum cu gropi (Delfinului, Podul Grant), dar şi porţiuni de viteză. Conform informaţiilor lui Cristi Soare, viteza maximă a fost puţin peste 40km/h. 
La ediţia asta, am remarcat ceva deosebit: nu am văzut sărituri, ieşiri nebuneşti din formaţie, sau chestii pe care le vedeam la BikeWalk. De ce oare?? Să fie faptul că nu au fost fete şi băieţii nu au avut cui să îşi arate muşchii? Sau că  media de vîrstă a fost cam ridicată?  Sau.. ? Dar lasă...
A fost fun şi îmi doresc să se mai întâmple ieşiri din astea. Nu a fost chiar foarte frig, dar nici căldura verii; nu a fost aglomerat, dar nici şosele goale; nu a fost un traseu lent, dar nici nu am auzit pe cineva să se plângă că se merge prea repede sau prea încet.În schinb a fost un traseu luuung! Aceasta a fost una dintre ieşirile pe care le ai o dată! A doua oară. nu mai pupi să se întîmple toate aşa de bine! Dar... mă rog nu vreau să intru în speculaţii parafilisofice, că nu se cade! :)
Am transpirat bine, dar a meritat! Într-adevăr o ediţie aniversară prin traseul ales.
 Articolul original il puteti citi pe blogul cu bicla prin oras.

Despre acest eveniment au mai scris si George si Bogdan:
Drumul bicicletei va continua sa treaca prin diferite cartiere ale Bucurestiului si uneori si prin imprejurimile sale.

2 comentarii:

Digi spunea...

Pfoai, ce-ati facut, ati anuntat in aceeasi zi ca mergeti la plimbare ? Eu am tot urmarit pe-aci si nu am vazut evenimentul... pana acum, cand e deja prea tarziu.

Anyway, poate nu vad eu, dar nu e vre-o email subscription sa pot fi anuntat cand mai e un eveniment ?

Unknown spunea...

Din pacate nu exista aceasta optiune momentan. In general promovarea se face pe pagina noastra de facebook: "Drumul bicicletei" si pe Twitter #drbicicletei.

Aici apare in general in partea din dreapta sus un anunt legat de urmatorul eveniment, care in general este anuntat in cursul zilei de luni. Imi pare rau ca nu ai ajuns, poate reusim sa ne vedem joia viitoare.

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList