marți, 5 octombrie 2010

Drumul bicicletei 9 (Colentina)

Joia trecuta, in ultima zi din septembrie, a avut loc a noua editie a Drumului bicicletei prin cartierul Colentina. La aceasta editie ne-au fost gazde Gabriel si gasca din colentina. Gabriel a creat si traseul acestei plimbari. Am inteles ca s-au adunat la aceasta editie ~ 26 de biciclisti. In continuare redau un articol scris de Bogdan (mouseT), care a participat la aceasta editie, si ne-a relatat experienta sa
Am fost la drumul bicicletei 9 . Strangerea a avut loc in parcul Plumbuita .
Parc Plumbuita
  Ne-am strans  26 de biciclisti  dintre care 3 fete . Traseul a fost frumos  .Descoperi zone ale Bucurestiului pe care cu siguranta nu le sti si care pot sa iti schimbe parerea despre acest oras .
La plecare din Parcul Plumbuita
 Am mers pe langa lacul Plumbuita in a carui oglinda se vedeau luminitele locuintelor  de pe malul celalat . Aerul parcului iti da putere . Miroase a iarba . Dupa tura de lac , iesim in soseaua Petricani . E spre ora 21 . Libertatea de pe strada te minuneaza . Masini putine , lume putin mai calma , poti pedala in voie . Am continuat traseul apoi numai prin oras : Bulevardul Lacul Tei , Str .Grigore Moisil , Barbu Vacarescu peste raul Colentina , schimbam directia pe Fabrica de Glucoza si apoi pe Calea Floreasca spre centru .

Lacul Floreasca ramane in partea dreapta , ajungem in Stefan cel mare si intram pe Polona . Dam in Bulevardul Dacia , care arata cam ca dupa razboi ; transeu dupa transeu .Spre final Pache Potopopescu , Soseaua Iancului apoi in sus spre Electronicii si in final Kaufland Obor .
Poate va intrebati de ce atata traseu prin oras , de ce noaptea , de ce cu bicicleta ?
Pentru ca pe timpul zilei nu o sa observi casele vechi , cladirile frumoase , zonele verzi , oamenii care stau la coada la shaorma si alte detalii .Parca iti ruleaza un film documentar in fata ochiilor . Nu ai fi observat atatea detalii oricat te-ai fi plimbat ziua fiindca nu ai cum din cauza agitatiei , nebuniei si oamenilor ce iti distrag atentia de la ce poate fi frumos . Noaptea totul intra in stare de amorteala .Se mai gasesc cativa nervosi sa te claxoneze , se mai gasesc comentatori pe trotuar , se mai gasesc si caini .Dar astia trec in 30 secunde cat te departezi de ei , caini , masini , vitezomani .
Se termina tura si ajungi acasa cu cativa amici in plus , cu cateva informatii noi , cu cateva locuri noi vazute , cu frica de caini invinsa , cu miscarea facuta (eu am facut per total 25 km) .
Articolul original il gasiti pe blogul Ride my Romania.

Multumim de relatare si fotografii Bogdan, si multumim pentru invitatie si organizare lui Gabriel si colegilor de pedala din Colentina.

Joia urmatoare, avem a X-a editie. Si intrucat tuturor le place sa aniverseze momentele mai speciale, ne-am gandit la un traseu lung si greu pentru voi, care va trece cate putin prin fiecare cartier prin care ne-am plimbat la editiile precedente.

Si ca o surpriza in plus, astazi am fost contactat de George Hari Popescu, in vederea unui articol despre Drumul bicicletei, articol ce speram ca va aparea maine pe bicla.ro.

1 comentarii:

George Hari Popescu spunea...

Salut! Articolul este la http://bicla.ro/2010/10/drumul-bicicletei-traverseaza-tot-bucurestiul/ . Succes şi la mai multe!

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util
Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList