vineri, 5 noiembrie 2010

Biciclistii nu pot sa mearga pe biciclete (DB13)

In dimineaţa zilei de luni, 25 octombrie, pe la ora 9:45 o biciclista a fost lovita de un autobuz apartinand R.A.T.B. la intersectia Sos. Colentina cu Str. Teiul Doamnei. Nu voi insista prea mult asupra intamplarilor accidentelui, intrucat s-a discutat destul pe marginea acestui subiect, cei ce doresc pot afla mai multe informatii din articolul scris de G. H. Popescu pe bicla.ro:"Impact bicicletă-RATB: cum te lupţi cu un mastodont?"

 In cursul anului am vazut multe evenimente cicliste "vesele", dar nici unul care sa traga un semnal de alarma asupra pericolelor din trafic, care sa sustina biciclistii cazuti "victime" traficului si infrastructurii din Bucuresti.


In semn de solidaritate cu biciclista accidentata, dupa ce am discutat cu mai multi biciclisti, am hotarat sa anulam evenimentul "Drumul bicicletei 13", lucru care ne-a adus multe laude si felicitari din partea celor ce au inteles gestul nostru, dar si critici din partea celor ce nu au inteles semnifiicatia acestui gest. Binenteles fiecare are dreptul la propria sa opinie, dar intodeauna "Drumul bicicletei" s-a vrut a fi un pic altfel, un eveniment diferit, un proiect diferit, si care incearca pe cat posibil sa tina cont de parerea majoritatii, lucru care de altfel s-a si intamplat.


Astfel am hotarat sa ne strangem in joia respectiva, la ora 20:00 la intersectia unde Carmen, a avut accidentul de bicicleta, si de acolo sa mergem pe jos catre spitalul unde se afla internata, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.
Prin aceasta manifestare am vrut sa atragem atentia asupra urmatoarele trei puncte:
  1. Strada nu se traverseaza pe trecerea de pietoni pe bicicleta, indiferent de culoarea semaforului!
  2. Nu exista o infrastructura adecvata pentru biciclisti in oras, lucru care poate duce la astfel de rezultate tragice!
  3. Conducatorii auto "forteaza" in mod frecvent trecerile de pietoni, lucru care a condus la multe accidente in care au fost implicati atat pietoni cat si biciclisti.
Scopul principal fiind acela de a ii duce un buchet de flori, si de a ii arata lui Carmen ca suntem alaturi de ea, chiar daca nu o cunoastem in mod direct, dar facem parte din aceasi comunitate, si impartasim o pasiune comuna: bicicleta!

Astfel ne-am strans ~ 25-30 de persoane, dintre care cativa au venit chiar si fara biciclete pentru a isi arata sprijinul, la locul accidentului si am pornit pe jos catre spital. Ajunsi acolo am strans bani, am cumparat flori si o cutie de bomboane, si alaturi am pus un carton pe care fiecare a scris un mesaj pentru Carmen, si apoi Ana, prietena ei a urcat sa i le duca.

Apoi unii au plecat sa se plimbe prin parcul Herastrau, iar altii au apucat-o catre casa.

Ii uram inca o data insanatosire grabnica lui Carmen, si o asteptam pe viitor la o plimbare alaturi de noi!


Sper sa nu mai avem nevoie prea curand de astfel de manifestari.
Fotografia celor ce au astept sa o vada pe Carmen (Fotografie realizata de Radu Dumitrescu)


Am rugamintea sa va abtineti de la comentarii malitioase!

1 comentarii:

cbpo spunea...

comentariu maliţios! :)
...eu nu mă pt abţine!

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList