luni, 13 decembrie 2010

Drumul Bicicletei 17

Si uite ca am ajuns la capat de drum. Ultima editie din acest an, a avut loc contrar tuturor asteptarilor intr-o zi de vineri, mai exact pe 26 noiembrie.

Intrucat au existat voci care cereau ca Drumul bicicletei sa fie organizat in alta zi, s-au care vroiau un traseu mai central, ne-am gandit sa ii multumim pe toti, si astfel am organizat a 17-a editie, si ultima din acest an, in alta zi si intr-o zona centrala.

Astfel intalnirea a avut loc la Km. 0 la capitalei, respectiv al Romaniei. Monumentul kilometrului zero se afla in fata bisericii Sf. Gheorghe, undeva intre P-ta. Unirii si P-ta. Universitatii.

A venit la aceast "ultim drum al bicicletei" si George Hari Popescu care a filmat si a pus si cateva intrebari biciclistilor prezenti.






 
 
 
Ne-am intalnit ca de fiecare data la ora 20:00, si la ora 20:30 cei aproape 30 de biciclisti au pornit spre P-ta. Univesitatii. Vremea a fost placuta, nefiind foarte frig la momentul adunarii.


Am continuat drumul pe bulevard pana in P-ta Romana unde am facut dreapta pe Bd-ul. Dacia, si apoi stanga pe Dorobanti. (Da am mers prin Dorobanti, pe unde merg "smecherii", adice ce? Noi nu putem sa fim smecheri?). Am traversat P-ta Dorobanti si am iesit drept in Parcul Herastrau. Ne-am oprit un pic la intrarea in parc sa ne regrupam si sa ne odihnim, apoi am pornit la plimbare dand ocol lacului. Deja aici se simtea ca vremea s-a racit, dar am continuat plimbarea pana am iesit la scarile din dreptul pavilionului H, unde am facut un alt popas de regrupare, si unde a inceput sa ploua usor. Am iesit si din parc si ne-am indreptat catre Arcul de Triumf unde ne-am regrupat din nou, si am hotarat sa terminam tura in centrul vechi. Asa ca am ocolit Arcul de Triumf, si am coborat pe bulvard spre P-ta. Victoriei, unde pe jos deja era un pic de mazga. Imediat ce am intrat pe Calea Victoriei ploicica s-a transformat in lapovita, dar noi ne-am continuat drumul la sosea.

Am ajuns intr-un final in centrul vechi al capitalei, unde am incercat mai multe locatii, speriind un pic oamenii ce se plimbau la pas pe strazile vechi. In final ne-am oprit la un vin fiert.

Nu doar Hari a filmat la aceasta editie ci si Andrei Vocurek:




Si uite asa am ajuns la capatul Drumului bicicletei pe anul 2010. Nu stim cand va avea loc prima editie din 2011, dar cu siguranta va vom anunta din timp.

Asteptam parerile si sugestiile voastre atat aici pe blog cat si pe pagina noastra de facebook.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList