miercuri, 8 decembrie 2010

Drumul bicicletei pe firul apei (16)

Joi, 18 noiembrie a avut loc a 16 editie a Drumului bicicletei.

Ionut scria pe pagina de Facebook a evenimentului:
PROBABIL ultima ediţie a Drumului Bicicletei din acest an, va fi purtată de valurile Dâmboviţei la o tură pe-nserat, "despicând" oraşul în două, şi probabil imaginându-ne că măcar odată, la o întâlnire de-a noastră, vâslim la ghidon.

Ne-am intalnit la Cora Militari ca deobicei la ora 20:00, iar la 20:30 am plecat pe traseul realizat de Ionut pentru acest eveniment, si ne-am indreptat spre splaiul Dambovitei ce ne astepta linistita.

Aceasta a fost editia cu cel mai mare numar de participanti, venind dupa unele numaratori aproximativ 50 de biciclisti din tot orasul. Nu au venit toti la punctul de start in schimb ni s-au alaturat pe traseu, la Semanatoarea, Grozavesti, Eroilor, Izvor, P-ta Unirii, Vitan. Altii ne-au parasit pe traseu, trebuind sa ajunga in alta parti.

Traseul a fost apreciat de marea majoritate ca fiind cel mai frumos de pana acum.

La final gazdele de la PUB 18, ne-au asteptat cu terasa pregatita sa primeasca biciclete si biciclisti, mesele asezate frumos pentru a face loc celor  ~ 30 de persoane ce au ajuns la final.

Trebuie sa mentionam ca la aceasta editie am avut si cel mai tanar participant, o fetita de 8 ani, pe nume Ana, ce a fost insotita de tatal ei.

Cand ne-am intors dinspre Vitan si am ajuns din nou in P-ta Unirii, un echipaj de politie ne-a interpelat, informandu-ne ca nu avem voie sa mergem in grupuri de mai mult de doi oameni. Asta este un aspect pe care eu nu il inteleg si nu am vazut nicaieri o precizare a acestor numere. Tare as vrea sa vad si eu textul de lege in care se mentioneaza cati biciclisti au voie sa mearga impreuna, mai ales ca de fiecare data cand suntem opriti de politie ni se spune alt numar, unii spun ca nu avem voie mai mult de zece biciciclisti, altii ca nu avem voie mai mult de cinci, altii ca nu avem voie mai mult de noua. Ar putea si ei macar sa cada de comun acord asupra unui singur numar, ca macar sa stim sa mergem la plimbare cu locuri limitate. Probabil invitatiile la plimbari anul viitor vor suna asa: "joia viitoare iesim la plimbare prin Titan, va rugam sa confirmati participarea, numarul maxim de participanti permis fiind de 7 (sapte), restul nu vor fi primiti, si se va arunca cu pietre dupa ei pentru alungarea lor." Stiu ca incalc legea daca merg pe o bicicleta fara sistem de franare eficace, am citit lucrul asta in lege, dar nu inteleg de unde aceasta limitare la un anumit numar. In care lege scrie acest lucru, are cineva un link catre aceasta lege? Sau macar numarul de lege in care se specifica acest lucru? Si mai ales vreau sa inteleg de ce numarul de biciclisti care se plimba pe strada difera de la un politist la altul. Fiecare are propriile sale norme de aplicare a legii? Depide cumva de sectorul in care te afli? Ma gandesc ca poate este o reglementare la nivel local. O fi vreo hotarare a administratiei de sector care stabilieste numarul de biciclisti care au voie sa se plimbe impreuna intr-un anumit sector.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList