vineri, 22 aprilie 2011

Sărbători fericite!

Uite că în apropierea Sfintelor sărbători de Paşti facem şi un mic rezumat şi le mulţumim tuturor celor ce sunt alături de noi, implicându-se într-un fel sau altul pentru a continua Drumul Bicicletei.

Hai să trecem în revistă câteva statistici. În ultima lună cele mai citite articole pe blogul nostru au fost:

Aceste articole au fost citite de 239 de oameni. Cum au ajuns aceştia pe blogul nostru? Cei mai mulţi au ajuns prin intermediul căutărilor pe Google sau din linkurile postate pe Facebook, unde pagina noastră tocmai a trecut de 500 de fani, cărora le mulţumim că sunt alături de noi. Apoi o parte au reprezentat-o cei ce urmăresc blogul nostru prin reader sau NetworkedBlogs, şi în final ajungem la bicla.ro şi fotomaniacu.blogspot.ro. Tuturor le mulţumim şi sperăm să ne susţină şi în continuare aşa cum au făcut-o şi până acum.

Vă urăm tuturor celor ce sărbătoriţi Paştele, sărbători fericite, pline de lumină şi bucurie alături de toţi cei dragi vouă!
joi, 21 aprilie 2011

Tura Drumul Bicicletei Aprilie

Duminca trecută ne-am adunat ~ 28 de biciclişti lânga gura de metrou de la Politehnică, şi am pornit împreună pe un traseu ce se anunţa la început uşor. Traseul în sine nu a fost foarte greu dar noroiul şi bălţile întâlnite pe traseu au făcut ca anumite porţiuni să fie mai greu de abordat pentru unii dintre participanţi. După noroaiele pe care le-am întâlnit la ieşirea de Ghencea am făcut un mic popas înainte de podul de la intrarea în localitatea Bragadiru, unde am curăţat un pic noroiul ce se lipise pe roţi, frâne şi schimbătoare, şi apoi am pornit din nou la drum. Ne-am regrupat şi imediat după pod pentru a nu pierde pe nimeni pe traseu, iar apoi am pornit prin spatele fortului Bragadiru, până la un câmp verde aflat lângă una din bălţile Clinceni. De aici la îndemnul lui Gabi am pornit către localitatea Clincei, unde am făcut un nou popas la cârciuma din sat, pentru ca ulterior să ne îndreptăm către aerodromul din Clincei, unde am putut vedea antrenamentele paraşutiştilor din Clinceni precum şi avioanele folosite aici. De aici o parte au pornit direct către oraş, în timp ce alţii au decis să dea o tură pe la pădurea din apropiere. A fost o tură de aproape 40 de kilometri, unde singurele obstacole au fost ridicate de noroi şi bălţi. Următoarea tură în afara oraşului sperăm ca va fi în luna mai. Până atunci ne vom vedea probabil joia viitoare la Drumul Bicicletei.

Întrucât se apropie sărbătorile de Paşti, vă dorim tuturor Sărbători fericite alături de toţi cei dragi vouă!
vineri, 15 aprilie 2011

Drumul Bicicletei 19 - Titan

Așa cum stabilisem ne-am întâlnit în Piața Unirii. Am ajuns pe la 18:55 și nu venise decât o persoană. Datorită ploii din cursul zilei nu au venit la start decât vreo 12 persoane, pentru ca mai apoi, pe traseu să ni se mai alăture vreo trei. Luiza și Nicu au condus grupul prin cartierul Titan, și au refăcut traseul din mers, ajungând chiar și prin parc. Pentru mine a fost prima dată când am ajuns în acest parc și pot spune că am ramas plăcut impresionat. Cred că este unul dintre cele mai frumoase și mai îngijite parcuri din București.

De aici a cam început debandada, foamea biruind pe mulți, așa că am început o cursă în căutarea unui loc cu mâncare bună.

În final am terminat la Obor traseul, unii îndreptându-se spre bar iar alții către casă.

Duminică Drumul Bicicletei iese în afara orașului așa cum spuneam în articolul anterior, așa că ne vedem la ora 10 la gura de metrou Politehnica pe Bd-ul. Iuliu Maniu.
miercuri, 13 aprilie 2011

Drumul Bicicletei in oraș și în afara orașului

În caz că nu ați aflat deja mâine are loc a XIX-a ediție a Drumul Bicicletei în cartierul Titan.

Ne adunam la ora 19:00 in P-ța Unirii, lângă stația de autobuz aflată pe Bd-ul. Unirii pe malul Dâmboviței.

La ora 19:30 plecăm pe traseul:




Bike route 900578 - powered by Bikemap 



Mergem civilizat în coloană, fără să blocăm circulația, mergem la plimbare nu la război!

Cartierul Titan (- Balta Albă) s-a ridicat între anii 1965 și 1984, și se situează în sectorul 3 al Bucureștiului, în zona de sud-est. După cum ne dăm seama din numele său, Titan se trage din mitologia greacă - după cum erau numiți copiii zeilor Uranus și Gaea.

Grad de dificultate: Foarte usor

Duminică 17 aprilie avem și prima ieșire Drumul Bicicletei în afara orașului pe traseul de mai jos:



Bike route 884478 - powered by Bikemap 


Vă invităm la un prim traseu destinat tuturor celor ce încă sunt la început și nu au rezistență foarte mare.

Loc de intalnire: Gura de metrou Politehnica pe Bd-ul. Iuliu Maniu
Ora de intalnire 10:00
Ora de start: 10:30
Grad de dificultate: Foarte ușor
Lungime: ~30 Km
Traseul îmbină asfaltul cu drumurile acoperite cu beton, piatră, macadam sau pământ.
Viteza: de plimbare ~ 15 Km/h
Vă recomandăm să aveți la voi:
- cască, manuși
(și să le folosiți), ochelari de protecție și o pelerină de ploaie
- trusă de scule adaptată bicicletei voastre, camere de rezervă și petice, pompă
- mâncare, apă
- dacă știți că aveți nevoi speciale, sau urmați un anumit tratament să nu uitați să le luați la voi, și eventual discutați aceste probleme cu cineva din grup.
- voia bună!

Scurtă descriere a traseului: După ce ieșim din București prin cartierul Ghencea, unde vom întâlni străzi ce par neatinse de timp, vom parcurge un drum ce se îndreaptă spre câmp, și unde putem vedea cum se ridică noile cartiere de vile. Traversăm apoi Șos. de Centură peste podul ce duce spre Bragadiru și facem dreapta, urmând un drum prin Bragadiru ce ne va scoate în spatele fortului cu același nume, care din păcate nu poate fi vizitat, dar putem admira livada ce se află acolo. Apoi drumul de beton ne va purta către Balta Clinceni, un loc ciudat, unde vedem pescarii pe marginea lacului, câmp înverzit, în contrast cu stații de betoane. Drumul continuă prin cartiere nou ridicate și ne scoate înapoi în Șos. de Centură, intrând apoi prin Prel. Ghencea. în București. Drumul va reintra pe pământ și va ajunge în apropiere de CET Vest unde putem vedea un mic aerodrom improvizat de pasionații aeromodelismului, apoi ne întoarcem pe străzile Bucureștiului și la final ne odihnim în parcul Politehnicii.

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList