miercuri, 6 iunie 2012

Autostrada biciclistilor

Ati citit bine! Drumul bicicletei se transforma in autostrada biciclistilor pe 30 iunie!


Dupa cum v-am mai spus, Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti a luat fiinta la inceputul acestui an la initiativa mai multor asociatii si grupuri de biciclisti, ce au un singur scop comun: conditii mai bune pentru biciclisti. Poate unii dintre voi stiu deja de initiativele acestei comunitati, precum si de evenimentele ce au avut deja loc. Ei bine, acum este timpul pentru cel mai mare eveniment cilclist organizat vreodata in tara noastra!

Scopul este sa adunam 10.000 de biciclisti pe 30 iunie, pe tronsonul din autostrada A3, ce va lega Bucurestiul de Ploiesti.
Fiecare dintre voi poate contribui, la acest eveniment, or ca voluntar, ori ca simplu participant, invitati-va toti prietenii, scrieti pe retelele de socializare, pe bloguri, sau unde credeti voi de cuviinta.

Kilometrul Verde este o campanie de siguranţă rutieră şi este rezultatul unui parteneriat între Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) , Consiliul Interministerial pentru Siguranța Rutieră (CISR), Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania (OPTAR), cu sprijinul I.G.P.R. – Direcţia Poliţiei Rutiere.

Acţiunea se adresează tuturor categoriilor de biciclişti, atât amatori cât şi profesionişti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care încurajează programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile şi performanţele bicicletelor utilizate.  Participanţii vor porni simultan de la cele două capete ale tronsonului, Bucureşti respectiv Ploieşti iar punctul de întâlnire al celor două grupuri de biciclişti marchează denumirea simbolică a acestui eveniment – Kilometrul Verde.
Scopul manifestării Kilometrul Verde este de a atrage atenţia asupra principalei probleme cu care se confruntă bicicliştii din România – siguranţa scăzută în trafic – şi să demonstreze că numărul bicicliştilor poate creşte exponenţial atunci când condiţiile de siguranţă în trafic sunt îndeplinite. De altfel Motto-ul acestei acţiuni este: „Pe Autostradă utilizăm automobilul dar în oraş ne deplasăm mai eficient cu bicicleta”. Precizăm că evenimentul se va desfăşura înainte ca acest drum să devină public şi cu regim de autostradă.

Informaţii legate de participarea la acest eveniment sau înregistrarea ca voluntar pentru organizarea acţiunii, precum şi cele mai recente ştiri pe acest subiect, vor fi disponibile pe site-ul Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, pe pagina de Facebook a CBB sau pe pagina de Facebook a evenimentului.
marți, 22 mai 2012

Este timpul sa recucerim orasul


Va spuneam cu ceva timp in urma de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti, ca vor face lucruri frumoase, iar noi ii vom sustine. Ei bine, pe 2 iunie au pregatit un eveniment foarte frumos si original.

Astfel pe 2 iunie, intre orele 9 si 11 dimineata pedalam pe traseul de mai jos:


Bike route 1589568 - powered by Bikemap 

Ne vedem pe 2 iunie pentru a ne recuceri orasul!

Mai multe detalii gasiti pe www.comunitateabiciclistilor.ro
miercuri, 4 aprilie 2012

Biciclisti din toate cartierele uniti-va!

La ora actuala exista foarte multe grupuri care activeaza intr-un fel sau altul la nivelul orasului Bucuresti, pentru promovarea bicicletei in diferite forme. Fiecare sustine in felul sau mersul pe bicicleta, indiferent de tipul acesteia. De-a lungul anilor au aparut cateva ONG-uri care au incercat sa atraga atentia autoritatilor asupra lipsei infrastructurii si legislatiei destinate biciclistilor in capitala.

Acum a venit momentul ca toate aceste grupuri, sa lucreze impreuna pentru a putea transmite un mesaj puternic autoritatilor! Drumul Bicicletei sustine Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti!



Si tu faci parte din Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti!
Suntem multi. Crestem.

miercuri, 28 martie 2012

Sâmbătă străzile vor fi pline de biciclete

Sâmbătă străzile din București se vor umple de biciclete!

Pentru a sărbători împreună venirea primăverii vă invităm să pedalați alături de noi începând cu ora 17:00. Startul se va da din Parcul Izvor.

Vrem să arătăm tuturor că bicicleta este un mijloc de transport alternativ, distractiv și sănatos. Marșul se va desfășura cu cu acordul Poliției Rutieri, și va fi însoțit de ei pe tot parcursul său.
Mai jos puteți vedea traseul cu o lungime de ~ 10 km.




Bike route 1450797 - powered by Bikemap 




Acest eveniment este promovat și susținut de: Bicla.ro, Freerider.ro,  Clubul Bicicliștilor, Drumul Bicicletei, Masa Critică București, Joi pedalezi cu noi,  OPTAR.



marți, 13 martie 2012

Ce aduce implicarea presei?

Se pare că unele televiziuni atrag atenția asupra modului cum sunt realizate actualele piste de biciclete. Oare acest lucru va aduce schimbările pe care toți le așteptăm?


duminică, 8 ianuarie 2012

Piste de bicicleta pe carosabil

Anul trecut citeam in presa, despre faimosul bulevard Uranus, ce urmeaza sa lege Piata Victoriei de Palatul Parlamentului, pe tronsonul Buzeşti-Berzei-Uranus. Lucrarile erau programate sa inceapa in martie anul trecut, investitia ridicandu-se la 2.200 de milioane de euro. Partea interesanta era ca ni se promitea un bulevard modern, prevazut cu doua benzi pe sens pentru autovehicule, tramvai pe mijloc, si pista de biciclete la standarde europene pe ambele sensuri.

Uite ca o prima portiune din acest bulevard s-a materializat, si avem si o surpriza placuta, conform freerider.ro a aparut prima pista de biciclete din Bucuresti, amplasata pe carosabil.

Pista de biciclete pe carosabil


Din pacate au aparut si autovehiculele parcate pe ea, dar sa speram ca, incet incet vor invata si soferii sa nu mai opreasca pe aceste piste. Asteptam sa vedem cat mai multe astfel de piste amplasate si in restul orasului.

Surse: freerider.ro si evz.ro

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList