miercuri, 6 iunie 2012

Autostrada biciclistilor

Ati citit bine! Drumul bicicletei se transforma in autostrada biciclistilor pe 30 iunie!


Dupa cum v-am mai spus, Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti a luat fiinta la inceputul acestui an la initiativa mai multor asociatii si grupuri de biciclisti, ce au un singur scop comun: conditii mai bune pentru biciclisti. Poate unii dintre voi stiu deja de initiativele acestei comunitati, precum si de evenimentele ce au avut deja loc. Ei bine, acum este timpul pentru cel mai mare eveniment cilclist organizat vreodata in tara noastra!

Scopul este sa adunam 10.000 de biciclisti pe 30 iunie, pe tronsonul din autostrada A3, ce va lega Bucurestiul de Ploiesti.
Fiecare dintre voi poate contribui, la acest eveniment, or ca voluntar, ori ca simplu participant, invitati-va toti prietenii, scrieti pe retelele de socializare, pe bloguri, sau unde credeti voi de cuviinta.

Kilometrul Verde este o campanie de siguranţă rutieră şi este rezultatul unui parteneriat între Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) , Consiliul Interministerial pentru Siguranța Rutieră (CISR), Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania (OPTAR), cu sprijinul I.G.P.R. – Direcţia Poliţiei Rutiere.

Acţiunea se adresează tuturor categoriilor de biciclişti, atât amatori cât şi profesionişti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care încurajează programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile şi performanţele bicicletelor utilizate.  Participanţii vor porni simultan de la cele două capete ale tronsonului, Bucureşti respectiv Ploieşti iar punctul de întâlnire al celor două grupuri de biciclişti marchează denumirea simbolică a acestui eveniment – Kilometrul Verde.
Scopul manifestării Kilometrul Verde este de a atrage atenţia asupra principalei probleme cu care se confruntă bicicliştii din România – siguranţa scăzută în trafic – şi să demonstreze că numărul bicicliştilor poate creşte exponenţial atunci când condiţiile de siguranţă în trafic sunt îndeplinite. De altfel Motto-ul acestei acţiuni este: „Pe Autostradă utilizăm automobilul dar în oraş ne deplasăm mai eficient cu bicicleta”. Precizăm că evenimentul se va desfăşura înainte ca acest drum să devină public şi cu regim de autostradă.

Informaţii legate de participarea la acest eveniment sau înregistrarea ca voluntar pentru organizarea acţiunii, precum şi cele mai recente ştiri pe acest subiect, vor fi disponibile pe site-ul Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, pe pagina de Facebook a CBB sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList