joi, 4 noiembrie 2010

Drumul bicicletei 12

Pe 21 Octombrie ne-am adunat la intersectia bulevardelor Mircea Vodă cu Bulevardul Unirii (în diagonala cu Biblioteca Naţională), pentru a face o tura prin Aviatiei, Floreasca si Baneasa.

Au venit ~ 32 de biciclisti, si in urma invitatiei speciale facuta de Ionut au participat si cateva fete. Cand ne pregateam de plecare Ionut descopera ca avea pana pe spate. Banuiesc ca stiti bicicleta low rider a lui Ionut, pentru cei care nu o stiu, sa isi imagineze ca roata lui pe spate este cam de dimensiunile unei roti de Tico, dar ceva mai lata. Binenteles ca a trebuit sa mai astept sa puna petic pe camera. Intre timp, opreste si un echipaj de politie, care probabil se intorceau dupa traseu, noi aflandu-ne la distanta mica de Politia Udriste. Domnul politist a fost mult mai amabil decat ne asteptam, intreband cine este "conducatorul". Cum la Drumul bicicletei nu exista un sef de trib, la fiecare editie fiind organizat in alt cartier, la initiativa altor oameni, si cum in permanenta am incercat sa implicam pe toata lumea in acest proiect, raspunsul a venit simplu: "Nu este nimeni sef". Politistul a tinut sa ne spuna ca "ei" (n.r. Politia) stiu ca ne adunam in mod constant in grupuri din ce in ce mai mare, si iesim impreauna la plimabare prin oras, si mai mult decat atat, tot "ei" stiu ca nu tot timpul mergem regulamentar. Asa ca ne-a rugat sa mergm frumos, in sir indian, sa nu blocam traficul, si sa respectam regulile de circulatie. Apoi ne-a urat o seara buna si si-a vazut de drum.

Intre timp Ionut a terminat de pus peticul, pus roata la loc, umflat, reglat si tot tacamul, si eram pregatiti sa pornim la drum.

Am mers pe un traseu propus de Bogdan Tanasie, care din pacate, in acea seara nu a putut veni, avand niste probleme personale de rezolvat.

La intersectia cu Mosilor, ne-am incurcat un pic unii ramanand la semafor, altii pornind in alte directii, dar in final am reusit sa ne unim. Ne-am continuat drumul pe Mosilor, si am trecut de intersectia de la Obor si am continuat pe Sos. Colentina. Aici cativa au vrut sa ne arate ca pot merge si pe ultima banda, iar la intersectia cu Teiul doamnei iar ne-am incurcat un pic. Nu se stie din ce cauza cei care se aflau in fruntea plutonului au preferat sa urcea pe trotuar si tot sirul dupa ei ajungand astfel sa trecem strada pe trecerea de pietoni. Binenteles ca aici am blocat un pic traficul, unii au ajuns pe contra-sens, altii erau pe trecere, tocmai din cauza asta inca o data atragem atentia ca trebuie sa circulam regulamentar! In cazul de fata trebuia sa ne incadram frumos pe ultima banda din stanga, si la culoarea verde a semaforului sa efectuam virajul la stanga.

Drumul a continuat fara incidente pe Bd. Lacul Tei, pana la in dreptul parcului Circului, unde unii au intrat prin parc, altii au preferat sa continue drumul pe bulevard si sa ne astepte la iesirea din parc. Ne-am regrupat toti la intersectia cu Barbu Vacarescu, si ne-am continuat drumul. Aici ne-am abatut un pic de la traseu, mergand drept pana la intersectia cu Str. Ceaikovski, pe care am facut stanga, si binenteles iar am avut parte de incurcaturi, unii pe trecere, unii regulamentar iar altii pe contrasens. Urat, foarte urat. Vrem respect in trafic, dar noi nu respectam traficul... de fapt pentru noi nici nu exista trafic, existam doar noi, si un mare bulavard rezervat doar pentru noi.

Am continuat pe langa parcul Floreasca si am facut dreapta prin Primaverii, trecand pe langa parcul Bordei. Am traversat Bd. Aviatorilor si am intrat in parcul Herastrau, mergand prin bezna pe langa terasele de lux, ce erau pustii la acea ora. Traseul prin parcul Herastrau, noaptea cand nu este lume, este superb, liniste, aer curat, relaxare. Dar nu va relaxati prea tare, din loc in loc sunt gropi destul de mari, si mai apare si cate un stalp in mijlocul aleii, pe care de altfel chiar era sa il acrosez.

Drumul s-a terminat la terasa La Cocosatu', celebru in Bucuresti pentru micii sai. Din pacate la acea ora, Cocosatu' nu mai era, iar cei care ramasesera nu prea mai aveau chef de clienti la ora aia. Cu toate astea am ramas sa mancam cativa mici si sa bem o bere, apoi ne-am impartit pe cartiere si am pornit spre case.

3 comentarii:

cbpo spunea...

rectificare: "în diagonala cu -ruina a ce ar trebui sa fie- Biblioteca Naţională"
eu nu stiu ce au baut altii, dar eu am preferat ceai. e impotriva legii sa consumi bauturi alcoolice, apoi sa conduci vehicule pe drumurile publice...

Daniel Vatala spunea...

Si Eu am avut aseara -03 noi. - un dialog foarte civilizat cu un echipaj de politie si mi-au spus ca s-au discutat ( interior )probleme foarte seriose in legatura cu NOI . Ceva de " reguli interne " , pentru ca s-au produs destule evenimente !

Unknown spunea...

@Gabi - nu este ruina, este santier, poate nu ai observat noua fata din sticla si metal... ;)
Foarte buna observatia de la punctul doi!

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList