vineri, 4 martie 2011

Drumul bicicletei 2011

Anul trecut, pe data de 5 august, 6 biciclişti din cartierul bucureştean Drumul Taberei se înâlneau pentru a participa împreună la "Drumul bicicletei". După cinci ediţii in acest cartier, văzând interesul multor persoane pentru acest eveniment ne-am hotărât să schimbăm formatul şi să o apucăm pe un alt drum. Am păstrat ziua de joi, ca zi de întâlnire, dar am început să trecem în revistă şi alte cartiere din Bucureşti, fiecare ediţie fiind organizată în alt cartier. Binenţeles că toate acestea au fost posibile cu ajutorul multor biciclişti ce au dorit să se implice în acest proiect.

În 2011 vrem în continuare să menţinem acelaşi format, şi vrem să implicăm cât mai mulţi oameni în acest proiect. Viitoarele ediţii vor avea trasee de 15-20 Km. şi vor avea loc într-un singur cartier, şi nu doua sau char trei ca până acum. Este foarte important ca fiecare participant la aceste evenimente să înţeleagă că punem un mare accent pe respectarea regulilor de circulaţie, că ne dorim să mergem cât mai frumos şi cât mai organizat. Nu suntem în război cu ceilalnţi participanţi la trafic, ci participăm şi noi la trafic alături de ei. Scopul proiectului Drumul bicicletei este de a aduce împreună oameni ce împărtăşesc aceaşi pasiune comună pentru bicicletă, indiferent de tipul de ciclism practic. Astfel vrem să ieşim la plimbare, alături de oameni ce folosesc bicicleta ca mijloc de transport, pentru a face sport, cărora le place viteza oferită de cursiere, coborările pline de adrenalină din probele de downhill, participanţii la maratoane, cicloturiştii, cei care practică BMX sau freeride. Pe scurt nu are importanţă în cel fel folosiţi bicicleta, la drumul bicicletei sunteţi bineveniţi. Dar vreau să atrag incă o dată atenţia asupra faptului că Drumul bicicletei este o plimbare paşnică ce respectă regulile de circulaţie.

Pe lângă evenimentul în sine, în cursul acestui an vrem să ne implicăm în cât mai multe evenimente de promovare a bicicletei, evenimente de anvergură mai mare sau mică. Susţinem iniţiativele originale, ce susţin mersul pe bicicletă în orice formă a sa.

Vă aşteptăm alături de noi, cu propuneri de trasee, cu poveşti din lumea bicicliştilor, pentru a găsi un vecin ce are o pasiune comună cu voi, şi pentru a ajuta bicicliştii începători să capete mai multă încredere în ei înşişi.

Drumul bicicletei continuă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Următoarea întâlnire:

Kilometrul Verde
30-06-2012
Ora va fi anuntata din timp util




Postări populare

Facebook

Mergi pe Drumul Bicicletei

Mergi pe Drumul Bicicletei
Un produs Blogger.

ZeList